Hírek

2005.11.17. 00:00

HÍRsáv

BAMA

A minisztérium szerint tévedett a jegybank
Téves a Magyar Nemzeti Bank által a jövő évre jósolt, 8,9 százalékos államháztartási hiány – közölte tegnap a Pénzügyminisztérium államtitkára. Szerinte a jegybank elavult számítási módszert használt, és a tárca továbbra is tarthatónak véli a 4,7 százalékos hiányt. (bl)

Kovács László  életveszélytől tart
A hamisítványok már nem elsősorban gazdasági, hanem egészségügyi veszélyt jelenthetnek – jelentette ki Kovács László, az EU adó- és vámügyi biztosa Kínában. Ezért fontos, hogy a világ vezető termékhamisítójának tartott Kína lecsapjon a hamisítókra. (bl)

Inkább a nők töltenek le csengőhangokat
Elsősorban a nők élnek azzal a lehetőséggel, hogy csengőhangokat töltsenek le mobiltelefonjukra, a felhasználók mintegy 69 százaléka kerül ki a gyengébb nem tagjai közül – derül ki a Telephia tegnap közzétett felméréséből. (bl)

Drágábbak lesznek jövőre az építkezések
A tegnap aláírt építőipari kollektív szerződés értelmében jövő januártól egy cégvezető nem kereshet kevesebbet havi 220 ezer forintnál, a mesterbizonyítványnyal rendelkező szakmunkás 100 ezer, egy betanított munkás pedig 70 ezer forintnál. Ez akár 20 százalékkal is drágíthatja a házilagos építkezéseket. (tm)

Több a magyar vendég a Balatonon
idén 4 százalékkal csökkent a külföldi, de 12-vel nőtt a belföldi vendégek száma az első nyolc hónapban. Né-metországból 7,5 százalék-kal kevesebben jöttek. (fp)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!