Hírek

2005.11.15. 07:00

Hőbörög az alsó lakó, mert etetem a madarakat

Olvasónk erkélyéről eteti az énekes madarakat. Az alsó szomszéd háborog, mert a kis szárnyasok az ő erkélyére piszkolnak. A két fél között a madáretetés miatt állandó lett a csatározás.

BAMA

Szép dolog, ha valaki gondoskodik a madarakról. Főleg olyan időkben, amikor azok nehezen találnak eleséget. Gondolnia kell viszont arra is, hogy a kis szárnyasokkal való jótett másvalakinek a kárát okozhatja. Ezt a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában hangsúlyozták. Ha az alsó lakót zavarja, hogy a fölötte lévő erkélyre enni járó madárkák az ő balkonjára piszkítanak, akkor ez a kedves olvasónak felróható. Hiszen ő szoktatta oda az állatokat. Némi beleérző képességgel meg is értheti a szomszédot. Vajon ő örülne, ha ilyesmi miatt koszos lenne az erkélye?

Az ügyvéd javaslata: a felek próbáljanak meg békésen megegyezni. A kedves olvasó kifizetheti a madárpiszok eltakarításának költségeit. Netán ő maga is vállalhatja a feladatot. A jog mindig kiegyenlítődésre törekszik. Ez annyit tesz, hogy a sérelmet elszenvedő félnek joga van az elégtételhez a sérelemért. A jogi tanács azonban mindenképpen az, hogy rendezzék békésen az ügyet. Ez nem bír el ügyvédet, azaz bíróságra kár lenne szaladni vele. A hasonló tyúkpereknél - azaz madárpereknél - súlyosabb ügyek tornyosulnak a jogi szakemberek előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!