Hírek

2005.11.12. 08:21

Ismét nyertek a rendőrök

Sz. Sz.

Varga Rita, a Somogy Megyei szóvivők közölte: a bíróság kimondta, hogy a megyei rendőr-főkapitányságnak a fennmaradó tizenegy-tizenketted részt, illetve ennek kamatait ki kell fizetni. A jogszabályi változások eredményeként ugyanis januárban két teljes havi fizetés járt volna: a tizenharmadik havi plusz juttatás utólag és az időközben bevezetett „nulladik havi” pedig előre. Varga Rita közölte: a bíróság arra kötelezte az alperes megyei rendőr-főkapitányságot, hogy 15 napon belül fizesse ki a 2004. évre járó, egyenként 130.000 forintot. Hozzátette: várhatóan annak a több mint 100 somogyi rendőrnek is megítélik az elmaradt 13. havi illetmény kifizetését, akiknek már folyamatban van a perük a megyei bíróságon. Rajtuk kívül eddig további mintegy fél ezren fordultak ugyanilyen keresettel a bírósághoz.

Orodán Sándor, a Belügyminisztérium szóvivője lapunknak kifejtette: Lamperth Mónika tárcavezető korábban is elmondta, ami a bírósági döntés után jár a rendőröknek, azt kifizetik. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy két másik megyében megalapozatlannak találta a rendőrök követelését a bíróság. Mivel ellentétes határozatokról van szó, így a legfelsőbb Bíróság jogegységi döntése jelenthet megoldást. Az ügyben a belügyminiszter arra kérte az igazságügyi tárca vezetőjét, hogy az Országos Igazságszolgáltatási Tanács tagjaként kezdeményezzen jogegységi határozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!