Hírek

2005.11.02. 00:00

Jó kutyának lenni Rómában

Új korszak kezdődött az állattartásban – legalábbis az Örök Városban. A római önkormányzat elrendelte, hogy ezután kötelező a kutyák sétáltatása; ha ezt elmulasztja valaki, 50–500 euró büntetést fizet.

Csák E.

A szabályozás kiterjed más, otthon tartott állatokra is. „Kegyetlenségnek” számít például, ha befőttesüvegbe teszik az aranyhalakat, vagy ha megkurtítják a kedvenc eb farkát. Ugyanígy tilos manikűrözni esztétikai célból a macskák körmét, s két hónapon belül nem szabad elválasztani az anyjuktól a cicákat és a kiskutyákat. Nagy melegben – márpedig nyáron Rómában nagyon meleg tud lenni – szellős helyen kell tartani a kedvtelésből tartott jószágokat, és semmiképp sem szabad bezárni a parkoló autóba. Monica Cirinna, a római önkormányzat illetékes képviselője a The Timesnak elmondta: „Egy város civilizáltságának foka lemérhető abban is, hogy miként gondoskodnak az állatokról.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!