Hírek

2005.11.22. 13:31

Perre mennek a lakók a Garay piac miatt

Bírósághoz fordulnának a Garay tér 8. lakói. Házuk úgy tönkrement a csarnok építése miatt, hogy szerintük a vállalkozó - ígérete ellenére - képtelen lesz azt eredeti állapotába visszaállítani.

Rados Virág

Pert akarnak indítani a Garay tér 8. szám alatt lakók az új csarnok építtetője, a Pendola Holding Center Kft. ellen. A ház a lakók szerint annyira megrongálódott, hogy az építtető hiába is ígérgeti a hibák kijavítását. – Most keressük az ügyvédet – mondja Harcz Ibolya, az egyik lakó. – Kártérítést követelünk, mert eredeti állapotába lehetetlen ezt az épületet, ezeket a lakásokat visszaállítani. Ingatlanjaink értéke ezért tetemesen csökkent.

Való igaz: a falakon széles repedések tátongnak, több helyen hullik a vakolat, nagy lyukakat kellett nejlonnal betakarni. Van fal, amelyet két lakásban két oldalról csavarok tartanak össze, és akad lakás, ahol még áram sincsen. – Felmerült, hogy levelet írunk az önkormányzat jegyzőjének, állíttassa le az építkezést – folytatja Ibolya. – Erre azt mondták, nem szólhatunk bele, mert nem vagyunk telekszomszédok.

A lakók azt is sérelmezik, hogy őket nem kérdezték meg a csarnok alatti ingatlan sorsáról. Harcz Ibolya ennek a felháborodásnak is hangot ad. – Tizenhét ház közös képviselője aláírt egy szerződést, miszerint a lakók hozzájárulnak, hogy a telek nyolcvan százalékát a vállalkozó megkapja – mondja. – Ez szemenszedett hazugság. Minket nem kérdezett meg senki.

A Garay téren élők kezdeményezésére csütörtökön lakógyűlés lesz a Wesselényi utcai közösségi házban. Az emberek remélik, hogy ott feltehetik majd kérdéseiket a jegyzőnek vagy a polgármesternek. Az önkormányzatnál megkeresésünkre így reagáltak: a csütörtöki találkozón választ kaphatunk mindenre.

Az építtető továbbra is ígéri: kijavítja a hibákat

Rémhír, hogy az építtető sorsukra hagyná a Garay tér és környéke lakóit – nyilatkozta a reggel.hu-nak korábban Zsohár Árpád, a Pendola Holding Center Kft. tulajdonosa. Ígérte: a sérült házak, illetve a 760 lakás általuk okozott hibáit kijavítják. Statikusok mérik fel a helyszínt, és a szakemberek az épületeket még novemberben kívül-belül megerősítik. A lakásokat a lakók kérésére tavasszal állítják helyre. De aki kívánja, azét most megcsinálják – így Zsohár. A beruházó minden hónap utolsó csütörtökén délelőtt tíz órakor egyeztető fórumot tart a közös képviselőkkel. A polgármesteri hivatalba a lakókat is várják. Az önkormányzatnál megtudtuk: a csütörtöki lakógyűlésen a vállalkozó is részt vesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!