Hírek

2005.11.28. 00:00

Szétvertek egy megmozdulást Azerbajdzsánban

A rohamrendőrség erőszakkal oszlatott fel egy tüntetést Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. A mintegy tizenötezer tüntető a kormányfő lemondását követelte, mivel szerintük csaltak a három héttel ezelőtti választásokon.

K. F.

A rohamrendőrök az azeri belügyminisztérium tájékoztatása szerint azután léptek akcióba, hogy letelt a tüntetőknek hivatalosan engedélyezett idő. A rendőrök megrohanták a tömeget, és vízágyúkkal, gumi-botokkal oszlatták szét. Az incidensben többtucatnyi tüntető, köztük nők is megsebesültek. Az ellenzék szerint az elcsalt november 6-i parlamenti választások óta Bakuban több tiltakozó tüntetésre került sor. A szombati volt az első megmozdulás azóta, hogy szerdán közzétették a választások hivatalos végeredményét, amely szerint a kormányzó Új Azerbajdzsán Párt végzett az élen, a 125 mandátumból 58-at szerzett meg, míg a kimondottan ellenzéki szövetség csak tízet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!