Hírek

2006.01.17. 14:05

Gyurcsány: Orbán javaslata 500 milliárdba kerülne

A miniszterelnök szerint Orbán Viktornak a TB-járulék csökkentésére tett javaslata 500 milliárd forintba kerülne, és a nyugdíjak kifizetését közvetlenül is veszélyeztetné.

BAMA

"Ez a javaslat a nyugdíjalapok csökkentésére irányul, márpedig ez a csökkentés 500 milliárd forint nagyságrendű pénzt vesz el a nyugdíjrendszerből, ez pedig két és fél hónap nyugdíj". Az elmúlt 15 év tapasztalata is azt mutatta, hogy a járulékcsökkentés nem teremt ennyi munkahelyet - tette hozzá. Álláspontja szerint a Fidesz elnökének javaslata valószínűleg egy meg nem alapozott kampányötlet.

Újságírói kérdésként elhangzott az is: mi a véleménye arról, hogy az általa alapított Amőba Alapítvány is bekapcsolódott a választási kampányba, amikor több faluban egészségi szűréseken szórólapokat osztogattak. A kérdező utalt arra is, hogy Gyurcsány Ferenc korábban azt mondta, nem szeretné, ha e szervezet részt venne a kampányban. "Nem gondolom, hogy ez a kampánynak a része" - válaszolt erre röviden a kormányfő, aki egyben az MSZP választási bizottságának is a vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!