Hírek

2006.01.25. 16:38

Hárommilliárdos kormánytámogatás a sportnak

Összesen hárommilliárd forintos támogatást nyújt három kiemelt célra - a rendszeres iskolai és lakossági testmozgás elősegítésére, a sportinfrastruktúra, valamint az utánpótlás-nevelés és a versenysport fejlesztésére - a kormányzat a tavalyi költségvetés terhére - közölte a Belügyminisztérium (BM) az MTI-vel szerdán.

BAMA

A BM közleményében leírja: a Nemzeti Sportstratégia - a 100 lépés programja keretében megvalósuló - intézkedéseinek részeként a rendszeres iskolai és lakossági testmozgás lehetőségének előmozdítására pályázaton 650 millió, illetve 300 millió forintot osztanak szét. Az infrastruktúra fejlesztése során a kistelepülések sportlétesítményeinek felújítását, a szabadidősport parkok és terek korszerűsítését, illetve sporteszközök vásárlását támogatják összesen 1,35 milliárd forinttal.

Az összeg nagy részével a szabadidő-sport hátterét erősíti a tárca, pályázati formában. Az utánpótlás-nevelés és a versenysport fejlesztés 700 millió forintos támogatást kap, áll a közleményben, amely szerint "a programok részese lesz több száz iskola, szabadidősport egyesület és sportoló kisközösség, 350-400 település, valamint az utánpótlás-nevelésben érintett több ezer sportoló tehetség".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!