Hírek

2006.02.03. 11:22

Eltűnt a Székelyföldre küldött segélyek fele

A székelyföldi árvízsegélyek Szász Jenő székelyudvarhelyi polgármesterhez köthető magánszámlákra érkeztek, a segélyeket kezelő Székelyudvarhelyért Alapítvány (SZA) pedig eddig csupán a felével számolt el annak az összegnek, amely az alapítvány által kezelt bankszámlára érkezett – írta csütörtöki számában az Új Magyar Szó (ÚMSZ).

L. J.

A bukaresti napilap értesülései szerint az említett alapítvány elnöke nem sokkal az ár levonulása után több bankszámlaszámot is kihirdetett, amelyekre az adományozók segélyeket küldhetnek. Később kiderült: a megadott számlaszámok egyike a polgármesteri hivatal két alkalmazottjáé, a másik a Székelyudvarhelyért nevű magánalapítványé. A Polgári Élet című hetilap novemberi számában szerepel ugyan egy elszámolás a beérkezett adományok szétosztásáról, de az ÚMSZ szerint ott csak a beérkezett adományok durván felének (6,7 milliárd lejnek) a sorsáról számoltak el. Szász Jenő nem kívánta megosztani a lappal, mennyi pénz is érkezett valójában alapítványához, illetve mire szánja a fennmaradó összeget. Véleménye szerint a magyarországi adományozók egy része szívesebben adakozik egy alapítvány, mint egy román költségvetési intézmény bankszámlájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!