Hírek

2006.02.22. 07:00

Gépkocsinknak is jár a tavaszi megújulás

AUTÓKOZMETIKA Olvasónk azt kérdezi, hogyan készítse fel autóját a tavaszra. A téli gumiktól kezdve az utastér-szűrő ellenőrzéséig sok dolog van a gépkocsival. Bízzuk a feladatot szakemberre!

BAMA

Bízzunk lehetőleg mindent szakemberre – tanácsolja a szerelőmester. Sokan takarékoskodni akarnak, maguk csinálnák végig a teendőket – csakhogy esetleg hibásan. Ellenőriztessük a fékeket! A téli fagyokban elkophattak, és talán nem fognak jól. A csere akár életet is menthet. A kézifék-kötelet, fékbetéteket, mozgó alkatrészeket szintén nézessük meg. Ugyancsak sok a figyelmeztetés a téli gumik témájában. A szakirodalom szerint ezek három-négy fokban már kicserélhetők. A szerelő viszont azt tanácsolja: jobb, ha megvárjuk vele a tíz-tizenöt fokot. Akkor már nem esik vissza fagypont körülire a hőmérséklet. De semmiképpen ne hagyjuk fenn a téli gumit, mert az nyáron túl puha. Kicsi a tapadóképessége, gyorsan kopik, így autónk fékezéskor megcsúszhat, kanyarban kisodródhat.

Fontos az utastér-szűrő ellenőrzése, illetve cseréje. Ezen télen nedves levegő megy keresztül, amely megragad a filterekben. Az ablak etttől párás, a kocsibelső áporodott levegőjű lesz. A sarat, hólevet magukba szívó szőnyegektől szintén. Nem árt egy nagy külső-belső takarítás. Az autót ajánlatos újrapolíroztatni. A fényezés megóvja a karosszériát, amelynek festése így sokkal tovább ép marad. Megkönnyítjük vele a további autómosást is, hiszen az ilyen felületről könnyebben jön le a piszok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!