Hírek

2006.02.02. 00:00

Jövőre már kevesebb pénz kell a pályázatokhoz

Elképzelhető, hogy azok a vállalkozások, amelyek 2007-től nyernek uniós támogatást, már csak 15 százalék önerővel kell rendelkezniük – tudta meg lapunk Baráth Etelétől.

T. M.

Igaz, az EU jobban örül, ha állami szervezetek kapják a vissza nem térítendő támogatást – tette hozzá az európai ügyekért felelős tárca néküli miniszter. Így az is lehet, hogy a jelenlegi 50 százalékról inkább az önkormányzatok önrésze csökken 15 százalékra, a vállalkozásoké nagyobb hányadra. Az odaítélendő támogatás arányát egyébként egyedileg mérlegelik.

A 2007–2013-ban a II. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében Magyarország számára 5600 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre. Változik a visszatérítendő és a vissza nem térítendő támogatások aránya. Eddig a támogatások mintegy 70 százaléka ingyenpénz volt. A következő költségvetési ciklusban ez csak 30 százalék lesz. Mindez annak kapcsán derült ki, hogy szerdán együttműködési megállapodást írt alá Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter, Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter és Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a II. Nemzeti Fejlesztési Terv egyeztetéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!