Hírek

2006.02.10. 20:28

Tudtán kívül került SZDSZ-listára a polgármester

Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármester pénteken közölte, nem kíván az SZDSZ budapesti listáján szerepelni, arra tudtán és akaratán kívül jelölték.

BAMA

Gegesy Ferenc az MTI-nek elmondta, azért sem érti, miért foglalkozott több napilap a jelölésével, mert el sem indult a posztért. Hangsúlyozta: az SZDSZ budapesti választmánya "tudtán és  akaratán kívül" szavazott arról a múlt hét végén, hogy a párt  budapesti listáján szerepeljen. Megjegyezte: ehhez egyébként az  ügyvivői testület jóváhagyása is szükséges lenne. Azóta minden alkalommal jelezte, hogy nem kíván a listán  szerepelni - mondta.

"Kifejezett szándékom, hogy egyéni képviselőként az  általam vezetett budapesti kerület, Ferencváros közvetlen érdekeit  képviseljem, amennyiben eredményesen szerepelek a parlamenti  választásokon" - nyilatkozta a polgármester.

Lakos Imre, a párt budapesti elnöke csütörtökön egy lapinformációra hivatkozva azt közölte az MTI-vel: még nem dőlt el véglegesen, hogy Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármester visszalép-e  az SZDSZ budapesti listáján neki megszavazott ötödik helytől. (mti)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!