Hírek

2006.03.28. 17:45

Élő közvetítésben vallott az iraki Fekete Angyal

Élő közvetítésben adta a moszuli kurd televízió a Fekete Angyalnak is nevezett Dr. Luai Omar Taje vallomását. A korábban a moszuli kórházban dolgozó orvos elismerte, hogy legalább harmincöt esetben gyilkolta meg betegeit, főként iraki katonákat.

F. K.

 „Gyűlölöm az amerikaiakat és azt, amit az országgal tettek, és azokat is akik segítették őket” – mondta az orvos. A sebész közölte, hogy az al-Kaidával kapcsolatban álló Anszar al-Szunna terrorszervezet bérelte fel. Áldozataival változatos módon végzett, a halálos injekció még a leghumánusabb eszköz volt. Felvágta a már forradásban lévő sebeket, leállította a lélegeztetőgépeket, arra is volt példa, hogy elvágta az intenzív osztály energiaellátását biztosító vezetékeket.

Közben forrpontra jutottak az indulatok Bagdadban is, ahol a város kormányzója kijelentette: mindaddig megszakítják az együttműködést a megszálló csapatokkal, míg független vizsgálat nem tisztáz egy síita mecset elleni támadást. Hétfőn ugyanis síita egyházi személyek azzal vádolták meg az amerikai csapatokat, hogy behatoltak egy mecsetbe és harminc hívőt lemészároltak. Az amerikai hadsereg visszautasította a vádakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!