Hírek

2006.03.12. 14:02

Hazahozták a két Afganisztánban megsérült katonát

Az Afganisztánban megsérült három katona közül szombaton késő este hazahoztak két sebesültet, akiket a Honvédkórházban vizsgálnak. Az egyenruhások egy német konvojjal tartottak Kunduzba, amikor közúti balesetet szenvedtek.

BAMA

Szalontay Tibor ügyeletes traumatológus főorvos elmondta, mindkét katona állapota kielégítő, vasárnap várhatóan hazamehetnek családjaikhoz. Az egyik katonát vállficammal, a másikat pedig fejbőrsérülés és kisebb agyrázkódás, valamint nyakrándulás miatt kezelik. Harmadik társuk csak kisebb felületi sérüléseket szenvedett, így ő Afganisztánban maradt.

A két egyenruhás hazahozatalára azért volt szükség, mert a missziós területen csak sürgősségi ellátásra van lehetőség, a hosszabb gyógyulást igénylő sérülések esetén minden nemzet hazaszállítja katonáit. A két férfi szolgálata a közeljövőben befejeződött volna, így gyógyulásuk után már nem térnek vissza Afganisztánba – jelentette az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!