Hírek

2006.03.11. 15:52

Kuncze vezeti az SZDSZ országos listáját

Elfogadta a Szabad Demokraták Szövetsége országos listájának első harminc helyét a párt országos tanácsa a szombati ülésén, jelentette be Kuncze Gábor pártelnök a szavazás közben megtartott sajtótájékoztatón.

BAMA

Az országos listát Kuncze Gábor vezeti, őt követi Kóka János gazdasági miniszter, a harmadik Fodor Gábor ügyvivő. A lista Sándor Klárával folytatódik, utána Molnár Lajos, Magyar Bálint, Horn Gábor, Béki Gabriella, Kovács Kálmán, Eörsi Mátyás a további sorrend. A pártelnök hangsúlyozta: az első helyeken olyan politikusok találhatók, akik személyükben is megjelenítik azokat a témákat, szakterületeket, amelyeket az SZDSZ fontosnak és kiemelendőnek tart. Mint mondta, ha az SZDSZ-nek a következő Országgyűlésben újra legalább 20 fős frakciója lesz, akkor a képviselőcsoportban megnő a fiatalok és a nők aránya is. Hozzátette, hogy szerinte húsznál többen jutnak majd a parlamentbe. Kuncze Gábor elmondta, hogy az országos tanács az ügyvivői testület javaslata alapján fogadta el a listát, és a javaslathoz képest egyetlen változás történt csak: Fodor Gábor a javasolthoz képest előbbre, a harmadik helyre került a végleges listán. A 31-50. helyeken nem várható nagy változás az ügyvivői testület korábbi ajánlásához képest, mondta a pártelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!