Hírek

2006.03.30. 17:17

Miniszteri fizetések jótékony célra

Áprilistól a kormánytagok fizetésükből legalább bruttó 60 ezer forintot jótékonysági célra fordítanak – közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Batiz András.

BAMA

"A kabinet tagjai megegyeztek abban is, hogy a pénzt mindannyian a Vöröskeresztnek utalják majd át, arra kérve a szervezetet, hogy abból a belvíz- és az esetleges árvízkárosultakat támogassa" - hangsúlyozta a kormányszóvivő. A döntés részleteiről szólva elmondta, április 1-jétől öt százalékkal nő a köztisztviselői illetményalap, így ennyivel emelkedik a köztisztviselők fizetése is. Hozzátette: a kormánytagok esetében ez mintegy bruttó 60 ezer forintot jelent havonta.

Batiz András tájékoztatásában kitért arra, hogy az áprilistól érvényes béremelés az összes köztisztviselőt érinti, de emelkedik a közalkalmazottak bére is. Ahogy mondta, a mintegy 550 ezer közalkalmazott közül 430 ezren dolgoznak önkormányzatoknál, vagy önkormányzati fenntartású intézményekben. Esetükben átlagosan három százalékos lesz a béremelés, míg a közalkalmazotti pótlékalap 3,7 százalékkal nő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!