Hírek

2006.03.18. 14:34

Újabb öt embert kellett kitelepíteni

Eddig összesen 213 embernek kellett elhagynia az otthonát a belvíz miatt. Jelenleg 244 ezer hektár van víz alatt - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombaton az MTI-nek.

BAMA

Újabb öt embert kellett kitelepíteni, egyet a Bács-Kiskun megyei Kiskunmajsáról, négyet pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászárokszállásról. Mára 213-ra emelkedett azoknak az embereknek a száma, akik elhagyni kényszerültek otthonaikat. 41 településen 61 ingatlan vált lakhatatlanná. 242 ezer hektárról 244 ezer hektárra növekedett a belvízzel elöntött terület nagysága. A pénteki 170-ről 180-ra emelkedett azon önkormányzatok száma, ahol belvízvédelmi készültséget tartanak fenn. A legmagasabb, harmadfokú készültség van a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken, Túrkevén és Kunszentmártonon és a Csongrád megyei Domaszéken. A belvíz elleni munkálatokban kétezren vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!