Hírek

2006.04.20. 13:58

Elszállították az autómat, amíg külföldön voltam

BOSSZÚSÁG Olvasónk Spanyolországban volt egy háromhetes úton, mialatt utcájában felbontották a csatornát. Autóját elszállították. Nagyon megijedt, amikor hazaérve hűlt helyét találta.

Rados Virág

Amikor egy utcában csatornáznak, gázt szerelnek, utat bontanak vagy tüntetést tartanak, értesítik az ott parkolókat. A leveleket a rendszám-nyilvántartás alapján küldik ki. Ezt a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában mondták el. Az olvasó persze erről mit sem tudhatott, hiszen a jelzett időpontban nem volt itthon. Ám ezért ő nem kerülhet kedvezőtlen helyzetbe.

Amikor tehát kinyitja postaládáját, ott megtalálja majd az értesítőt. Ebből kiderül, melyik szervvel kell felvennie a kapcsolatot. Jelen esetben a Csatornázási Művek bízhatta meg az autót elszállító kft.-t. Elsőként az utóbbit kell felkeresni telephelyén, mert gépkocsinkat náluk találhatjuk meg. Már ekkor jelezzük, hogy önhibánkon kívül nem gondoskodhattunk magunk az autó elviteléről.

Sajnos gépkocsinkat így is nekünk kell majd kiváltanunk, amiért fizetnünk kell. A csekkel forduljunk az illetékes szervhez, azaz a Csatornázási Művekhez. Tegyük meg írásban panaszunkat a történtekről, és kérjük, hogy térítsék meg költségeinket.

Számítsunk rá, hogy a dolgot nem intézik el azonnal. Mert előfordulhat ugyan, hogy a két fél, a csatornázási cég és a kft. egymás között rendezi a problémát – ám erre a jogász kevés esélyt lát. De akár közigazgatási eljárásba, akár bíróságra kerül az ügy, a felelősnek járulékos költségeinket szintén meg kell térítenie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!