Hírek

2006.05.04. 10:23

Egységes magyar felnőttképzés a Kárpát-medencében

Egységes, magyar nyelvű felnőttképzési rendszer alapjait dolgozták ki Sepsiszentgyörgyön a PannonForrás Kárpát-medencei Felnőttképzési és Szolgáltatási Hálózat alapító tagjai.

BAMA

A hálózat felvidéki, kárpátaljai, székelyföldi, vajdasági és magyarországi alapító szervezeteinek képviselői itt szervezték meg ugyanis első közös műhelymunkájukat. Elsőként az európai számítógép-kezelői (ECDL), az egységes európai gazdasági ismeretek (EBC*L) és az európai nyelvvizsga (ECL) képzéseket indítják be.

A PannonForrás hálózat a békéscsabai Regionális Képző Központ kezdeményezésére jött létre, célja az egységes magyar nyelvű felnőttképzési rendszer létrehozása és működtetése a Kárpát-medencében. Molnár György, a békéscsabai központ igazgatója elmondta: a különböző országokban élő magyar kisebbség számára nem létezik egységes felnőttképző rendszer, hiszen a legtöbb tanfolyam az állam nyelvén zajlik. Ezért hozták létre a PannonForrás hálózatot, amelynek célja a kisebbségben élő magyarok nemzeti identitásának megőrzése, illetve helyzeti előnyhöz juttatásuk a munkaerőpiacon. A már működő 15 Kárpát-medencei regionális hálózati központhoz a minőségi feltételek teljesítésével csatlakozhatnak a különböző erdélyi felnőttképző szervezetek is. (kolozsvári rádió)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!