Hírek

2006.05.09. 13:26

Fogházat kér a gyerekgyilkos

Decemberben szabad lehet a körmendi gyerekgyilkosság miatt elítélt Tánczos Gábor, ha elfogadják kérelmét, amelyben enyhébb végrehajtási fokozatot kért.

Nagy Eszter Dóra

Technikai problémák miatt tegnap nem döntött a büntetés-végrehajtási bíró Tánczos Gábor kérelméről. A körmendi gyerekgyilkosság miatt jogerősen tizenhárom év szabadságvesztésre ítélt 27 éves férfi azt kéri, fogházban tölthesse le büntetését. Ha a két hét múlva esedékes újabb tárgyaláson helyt adnak a kérelmének, már az idén szabadlábra kerülhet.
Tánczos bűnösségét jogerősen 2002-ben mondta ki a bíróság. Az ítélet szerint 1998. április 1-jén a vádlott gyilkolta meg Körmenden a 11 éves H. Zsófiát. Az ügy óriási érdeklődést váltott ki, mivel nagyon kevés bizonyíték szólt Tánczos ellen, és a közvéleményt megosztotta a vád. Annyi biztos, a kislány brutális kegyetlenséggel ölték meg: torkát fültől fülig átvágták, miközben szülei lakásából semmit sem vittek el.
A későbbi vádlott önként jelentkezett a rendőrségen, hogy segítse a nyomozást. A fiú többször, többféleképpen beismerte a gyilkosságot, majd visszavonta a vallomásokat. Elsősorban beismerésére hivatkozva jogerősen bűnösnek találták. Tánczos a bírósági eljárás alatt volt, hogy elájult, 1999-ben pedig felvágta az ereit a rácsok mögött.
Tánczos egyik közeli ismerőse lapunknak azt mondta: „ez utóbbit leszámolva Gábor magaviselete kiváló, a rácsok mögött elkezdett nyelvet tanulni, és sokat olvas, most pedig izgalommal várja a foci vb-t.” A névtelenséget kérő barát mellett Somos Zoltán, Tánczos védője is bizakodó. Lapunknak úgy nyilatkozott: ha helyt adnak a kérelmüknek, ez kedvezményt jelent védencének, és már decemberben szabadulhat. Ha mégis elutasítanák, Tánczos 2008 januárjában kerülhet ki a rácsok mögül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!