Hírek

2006.06.10. 16:17

Fidesz-KDNP: „Gyurcsány hazudott”

A Fidesz és a KDNP kezdeményezi, hogy a jövő héten önálló ülésen vitassa meg az Országgyűlés a kormányfő által szombaton bejelentett megszorító csomag tartalmát és társadalmi hatásait.

BAMA

A választott országgyűlési képviselőknek nem csak joguk, hanem kötelességük is megvitatni ezeket az intézkedéseket - indokolta a kezdeményezést Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök, jelezve, hogy a Fidesz és a KDNP frakciószövetsége a jövő heti parlamenti ülés ügyében hétfőre a házbizottság összehívását kezdeményezi.

"Azért vagyok kénytelen azt állítani, hogy Gyurcsány Ferenc hazudott, mert adócsökkentést ígért, és ehhez képest adóemelések történnek, új adót vezetnek be" – jelentette ki Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. Semjén felszólította a kormányt: haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a bankokkal és a multinacionális vállalatokkal, hogy vállaljanak arányos részt a terhekből.

Pokorni Zoltán annak a véleményének adott hangot, hogy az igazi "húsbavágó" intézkedések csak az önkormányzati választások után jönnek majd, a most bejelentett megszorítás csak a "kiscsomag". "Sejtettük mi ezt, el is mondtuk, de Gyurcsány miniszterelnök úr, Veres pénzügyminiszter úr és a velük kesztyűs kézzel bánó sajtó nagy része méltóságában sértve nevezte depressziókampánynak és riogatásnak azokat a figyelmeztető szavakat, amiket mondtunk" - jegyezte meg a Fidesz alelnöke.

Pokorni Zoltán szerint úgy látszik ebben az országban lehet "szemrebbenés nélkül hazudni" a választási kampányban és aztán bejelenteni 350 milliárdos, 1000 milliárdos megszorító csomagokat. Ugyanakkor - mint mondta - bízik abban, hogy az emberek előbb-utóbb átlátnak a szitán, a "vásári komédiás-mutatványon".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!