Hírek

2006.06.21. 16:51

Hajdút vádolják a móri vérengzéssel

A vád szerint Hajdú László ölte meg a móri bankfiókban az ott tartózkodó nyolc embert. A vádlott az új eljárásban is tagadta bűnösségét.

BAMA

Újrakezdődött a Fővárosi Bíróságon Hajdú László büntetőpere, miután a móri bankrablás ügyében hozott elsőfokú ítéletet tavaly hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla. A 2002. május 9-én nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás ügyében első fokon Kaiser Edét tényleges életfogytiglanra ítélték, Hajdú László bűnösségét azonban nem mondta ki a Fővárosi Bíróság, csupán más fegyveres rablások miatt ítélte 15 évre. Hajdú és Kaiser az eljárás során mindvégig tagadta a móri bankrablással kapcsolatos vádakat, több más fegyveres rablást ugyanakkor mindketten beismertek az elsőfokú büntetőperben.

A Fővárosi Főügyészség képviselője szerdán ismertette a módosított vádat: e szerint Hajdú Lászlót nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével vádolják, amit társtettesként követett el. A vád szerint Hajdú László és Kaiser Ede tervezte meg és követte el a móri bankfiók kirablását. Hajdú László orosz ismerősétől beszerezte a fegyvert, a bűncselekmény napján együtt mentek Mórra és dél körül együtt léptek be a bankfiókba. Itt a biztonsági őrre több lövést leadtak, majd úgy döntöttek, hogy nem hagynak élő szemtanút. Hajdú László módszeresen végigjárta a bank helyiségeit és legalább negyvenhét lövést adott le az alkalmazottak és az ügyfelek fejére, illetve felső testére. A sértettek után kutatva szétlőtte a banki szerverek közötti adatátviteli készüléket, majd együtt távoztak. A vád szerint Hajdú László ezután elrejtette a bűncselekményhez használt fegyvereket.

Hajdú László a bíróság előtt elmondta: a vádat megértette, és vallomást kíván tenni. „A móri ügyhöz semmi közöm” – jelentette ki, megismételve, hogy a többi vádpontban elismeri bűnösségét. A bíróság a többi vádpont bizonyítékainak ismertetésével folytatja a tárgyalást. Hajdú Lászlót egy utazási iroda munkatársának és egy zálogfióknak megtámadásával vádolják.

„Újdonság egyelőre nem történt az eljárásban, az írásban benyújtott vádmódosítást tartotta fenn az ügyészség, amit szerintem semmiféle bizonyíték nem támaszt alá. Annyi történt, hogy behelyettesítették Hajdú László nevét az ismeretlen elkövető helyére” – nyilatkozta a távirati irodának Kamarás Géza, Hajdú László védője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!