Hírek

2006.06.14. 17:03

Holtan került elő a focista

Dugóban várakozó autósok vették észre Rajnay Zoltán holttestét a Dunában. A focistát múlt hét vasárnap óta keresték. Egyelőre nem tudni, mi történhetett.

Nagy Eszter Dóra

„Az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján kizárható az idegenkezűség” – mondta lapunknak Szabó Illés, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyletese azzal kapcsolatban, hogy szerda reggel megtalálták a Dunában Rajnay Zoltán holttestét. Az NB III-ban szereplő Tura focistáját június 4-e óta keresték a rendőrök. A 25 éves budapesti sportoló szombat este szórakozni ment a budapesti Hajógyári szigetre. Éjfél után nem sokkal még telefonált egy barátjának, fél órával később azonban már nem lehetett őt elérni és senki sem tudta, hogy hová tűnhetett. A fiatalembert, aki sajtóinformációk szerint egy nemzetközi könyvelő cégnél dolgozott és felsőfokon beszélt németül, a rendőrökön kívül ismerősei, barátai is keresni kezdték, mert sosem fordult elő, hogy huzamosabb ideig ne jelentkezzen.

A fiatalember holttestét különös módon forgalmi dugó miatt találták meg. Szerda reggel, egy hármas karambol miatt másfél órára bedugult a budai alsó rakpart. A várakozók közül egy teherautó sofőrje figyelt fel a folyóban a holttestre. A rendőrségen lapunknak megerősítették: állampolgári bejelentésre mentek ki a helyszínre, s a vízirendőrök a Lánchíd és a Margit-híd között megtalálták a tetemet. A holttest soron kívüli boncolásán derült ki: nem történt gyilkosság. A sportolót a ruházatában talált iratok alapján azonosították. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a különös halálesetet.

Egy másik focista is eltűnt ugyanott

Februárban egy másik focista tűnt el a Hajógyári szigetről. A 17 éves Strehó Gergő egy barátjával ment el a szigeten található diszkóba. Végül Strehó meggondolta magát és azt mondta a barátjának, hogy inkább hazamegy, és lefekszik aludni. Együtt indultak el a villamos felé. Strehó diáktársa néhány percre magára hagyta a fiút, ez alatt az idő alatt a focistának nyoma veszett. Mobilján azóta se lehet elérni, és egyelőre nem tudni, hova tűnhetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!