Hírek

2006.06.20. 10:05

Internetem nem használhatom a mamutcég miatt

Olvasónk ADSL-internetről szerződött egy szolgáltatóval. Az internetnek már egy hónapja élnie kellene, de a szolgáltató a vele szerződésben lévő cég miatt nem tudja aktiválni.

Rados Virág

Az említett nagy céggel már többször volt probléma e téren, több versenyeljárás is folyik ellenük. Ezt a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában mondták el. A szolgáltatók csak használati jogot kapnak az általa birtokolt vonalakra. A nagy cég mindent megtesz, hogy a maga javára fordítsa a területen zajló versenyt. Ha például valaki eddig tőlük igényelte az internetet, és „átigazolna” egy másik szolgáltatóhoz, három hónapig várnia kell. Vagyis az internethasználóknak adott esetben nem éri meg váltani.

Áldatlan állapot – ismeri el a jogász. A kedves olvasó hiába tiltakozik a szolgáltatónál, akivel szerződött. Hiszen ő meg a nagy cégnek van kiszolgáltatva. Amellyel szemben ha fellép, még a végén azt éri el, hogy az felmondja a szerződést, vagy kedvezőtlenebb feltételeket támaszt.

Normális törvényi szabályozásra volna tehát szükség. Ez azonban még várat magára. Az ellenérdekelt lobbi ugyanis minden eszközt latba vet, hogy ne szülessenek meg az őt rosszabb helyzetbe hozó jogszabályok.

Igazából tehát sajnos nincs mit tenni. A kedves olvasó leveléből kitűnik: attól nem lesz internete, hogy veri az asztalt a szolgáltatónál, akivel szerződött. Halvány esélyként megpróbálhatja utólag kérni: kompenzálják neki a kiesett időt. Vagyis azt, amely a megígért dátum és a valóságos aktiválás időpontja között telt el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!