Hírek

2006.06.02. 17:30

Jön a 163 pontos terv az oktatási reformokról

Tandíj, iskolabezárás, pedagóguselbocsátás, a nyolc osztályos gimnáziumok megszűnése - folytatódik az oktatási reform

D. Á.

A koalíciós partnerek egy 163 pontos, úgynevezett cselekvési tervet dolgoztak ki a következő négy évre az oktatás területén. A terv törvényjavaslatokat is tartalmaz, melyeket nemsokára beterjesztenek a parlament elé. Ez többek között az utólagos képzési hozzájárulás bevezetését a felsőoktatásban, a kötelező órák számának növelését, a nyolc évfolyamos gimnáziumok megszüntetését, a pedagógusok bérének teljesítmény szerinti differenciálását tartalmazza.

Megszűnnek 2008. szeptember 1-től a  nyolc évfolyamos gimnáziumok, s négy, hat vagy tizenkét évfolyamos intézményekként működhetnek tovább. Erősíteni akarják a pedagógusok jövedelmének tényleges teljesítmény szerinti differenciálását. A pedagógusok kötelező óraszámát 2007. szeptember 1-től 20-ról 22-re növelnék. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azonnali tárgyalást kezdeményez az új oktatási miniszterrel a kormányprogram közoktatást érintő pontjairól – közölte Kerpen Gábor elnök. „Várjuk azoknak sajtóban elterjedt információknak a megerősítését, vagy cáfolatát, amelyek a kötelező óraszámok  emeléséről, a nyolc évfolyamos gimnáziumok leépítéséről szólnak” – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!