Hírek

2006.06.22. 18:44

Két rendőr 43 ezer dollárt lopott egy román pénzváltótól

Hét-, illetve hatévnyi börtönbüntetést kapott az a két rendőr, akik társaikkal kiraboltak két román pénzváltót – értesült a Havaria Press. A huszonnyolc éves elsőrendű és a huszonnégy éves másodrendű vádlott a főváros V. kerületi rendőrkapitányságán dolgozott.

D. Á.

Két társukkal 2005. június 28-án a 38-as úton, Virányosnál közúti ellenőrzést színlelve megállítottak és kiraboltak két román pénzváltót: 43 ezer dollárjuktól szabadították meg őket. A gépkocsiból kiszálló román férfi gyanút foghatott, mert elszaladt; a két rendőr az autóba pattant, majd az abban maradt másik pénzváltóval együtt elhajtott. Az egyik rendőr kést szorított a román férfi nyakához, ezzel szedte ki belőle, hogy hol a pénz. Miután az megmondta, kidobták a gépkocsiból.

Az ítélőtábla a két segítő büntetését enyhítette: három és fél, illetve kettő és fél évig ülnek majd börtönben. Az indítékról időközben kiderült: a harmadrendű, vasmegyeri vádlott játékszenvedélye folytán több millió forint adósságot halmozott fel. Tartozása törlesztése érdekében elhatározta, hogy a nyíregyházi piacon pénzváltót üzemeltető két román állampolgártól fogja megszerezni a pénzt. Tervébe bevonta nyíregyházi ismerősét, aki az eltervezett bűncselekmény megvalósításához felajánlotta, hogy beszervezi a huszonnyolc éves budapesti rendőrt, aki hozta fiatalabb társát is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!