Hírek

2006.06.26. 16:27

Kevesebb rendőri vezetőre lesz szükség

A rendőrség vezetői létszámának csökkentését tervezi az igazságügyi és rendészeti miniszter - ezt maga a tárcavezető mondta el hétfőn. Petrétei József szerint a rendőrségnek a hatékonysághoz az eddiginél rugalmasabbnak kell lennie.

BAMA

A tervek között szerepel, hogy megvizsgálják: melyek azok a jelenlegi, megyei rendőrkapitánysági feladatok, amelyeket magasabb, regionális szintre kell emelni. A fennmaradó feladatokat pedig úgy kell a "jelentősebb rendőrkapitányságok" között szétosztani, így törekedve arra, hogy a rendőrség azon a szinten végezhesse a munkáját, ahol a leginkább napi kapcsolat van a polgárokkal.

A határőrség rendőrséghez történő, a kormányprogramban is meghatározott integrációjáról szólva Petrétei József kifejtette: a Határőr Igazgatóságok megszűntetése napirenden van, a feladatokat azonban a jövőben a rendőrség látja el és szakemberekre ott is szükség lesz. Az átalakítás lényege, hogy azok a nyugati határnál szolgáló határőrök, akik nem akarnak az ország keleti határaihoz költözni, tudásuknak és a szakismeretüknek megfelelően kaphassanak munkát a rendőrség kötelékében.

Petrétei szerint az átalakításra vonatkozó javaslat első változata augusztus végére elkészül, ezt a minisztérium kabinetje megtárgyalja. Ezután készítik el a normaszöveget és a tervek szerint a javaslat-csomag 2007 tavaszán az Országgyűlés elé kerülhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!