Hírek

2006.06.16. 12:17

Orbán a jövő héten tárgyal Tarlóssal

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke jövő hét elején személyesen tárgyal Tarlós István III. kerületi polgármesterrel a párt főpolgármester-jelölti felkéréséről.

BAMA

A Fidesz elnöksége a nap folyamán tartott elnökségi ülésen tárgyalt az önkormányzati választások előkészületeiről, és megvitatta Tarlós Istvánnak a főpolgármester-jelöltséggel kapcsolatban Kövér Lászlónak, a párt választmányi elnökének írt válaszlevelét - áll a párt sajtóosztályának közleményében.

Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szerdán levélben kérte fel Tarlós Istvánt, hogy a budapesti választmány javaslata alapján legyen a Fidesz főpolgármester-jelöltje. A Fidesz elnöksége az ülésen úgy döntött: "szükségesnek és indokoltnak tartja, hogy Tarlós István és Orbán Viktor a jövő hét elején személyesen tárgyaljon a főpolgármester-jelöltségről".

Tarlós István feltételekhez köti a felkérés elfogadását. Mint az óbudai városvezető írta, "már 1994 óta független polgármesterként dolgozom, és ahogy eddig, úgy ezután sem pártérdekeket akarok képviselni, hanem Budapest és a budapestiek érdekeit szeretném szem előtt tartani". Tarlós István hozzáfűzte: szakmai alapokon, reális és kiegyensúlyozott várospolitikát kíván folytatni, ezért kezdeményez találkozót a Fidesz elnökével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!