Hírek

2006.06.18. 14:02

Polgármester sértett légtért

A gyömrői polgármester vezette azt a kisrepülőt, amelyik pénteken délután rövid időre megsértette a Ferihegyi Repülőtér légterét.

BAMA

A gyömrői polgármester vezette azt a kisrepülőt, amelyik pénteken délután rövid időre megsértette a Ferihegyi Repülőtér légterét. Gyenes Levente szombaton délután a Független Hírügynökségnek megrősítette: valóban ő ült a pilótafülkében. A polgármester délelőtt még azt mondta, nem ő vezette a gépet, és nem is az övé a kisrepülő.

Gyenes Levente gyakorlott pilóta, 18 éves kora óta foglalkozik repüléssel. Pénteken viszonylag hosszabb idő után ült a pilótafülkébe, hogy felfrissítse tudását.Indoklása szerint a műszereket figyelte, így eshetett meg, hogy besodródott a repülőtér légterébe. Azután, hogy landolt a gödöllői reptéren, elismerte, hogy hibázott, ezt jelezte a légihatóságoknak és a rendőrségnek is, bár arról csak utólag értesült, hogy rendőrségi helikopter is kereste.   

A gödöllői reptér vezetője szerint a pilóta tudta, hogy megsértette a légteret, és azonnal korrigált. A landolás után azonban azonnal elment a gödölői reptérről, mert egy tévéműsorba volt hivatalos. A sajtóban szombat reggel megjelent, hogy a légtérsértő pilóta azonos lehet a gyömrői polgármesterrel. Gyenes Levente a Független Hírügynökség kérdésére ekkor még tagadta, hogy ő repült volna be a ferihegyi légtérbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!