Hírek

2006.06.12. 13:02

Tagadta bűnösségét a Kulcsár-ügy új vádlottja

Tagadta bűnösségét a Kulcsár-ügyben a Fővárosi Bíróságon hétfőn Koricsánszky Dóra, a brókerper új vádlottja, aki egy autó adásvétellel kapcsolatos okirat-hamisítás miatt állt bíróság elé.

BAMA

A vád szerint az egyik nagy kereskedelmi televízió volt riporternője Saab típusú gépkocsijának eladásakor a vételárat Kulcsár Attila fizette ki, de az adásvételi szerződésbe az exbróker készpénzeit ügyfeleinek fuvarozó Szekér Gyula, az ügyben szintén megvádolt taxis Gyuszi került vevőként. Szekér Gyula korábbi vallomása szerint Kulcsár Attila először magának akarta megvenni az autót az ibizai nyaralójához, de aztán azt mondta, neki "nem kell ez a vacak". Ezután ajándékozta Szekér Gyulának. A bíró az eset kapcsán a tárgyaláson megjegyezte: "nem tudom megállni, hogy megkérdezzem, mivel lehet kiérdemelni egy 7 milliós autót?" Mire a sokmilliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila tömören annyit válaszolt: "sok munkával."

A május 3-án 22 vádlottal megindult büntetőperben már 24-en állnak bíróság előtt, ugyanis időközben az Egyesült Államokból hazatért Schönthal Henrik ügyét, a hétfői tárgyaláson pedig a Koricsánszky Dóra elleni vádiratot is a Kulcsár-ügyhöz egyesítette a bíróság. A hétfői tárgyaláson sem Schönthal Henrik, sem Koricsánszky Dóra, sem pedig Szekér Gyula nem kívánt vallomást tenni.

Koricsánszky Dóra egy rövid írásos nyilatkozatot olvasott fel a bíróság előtt, melynek lényege, hogy nem követett el bűncselekményt. Szekér Gyula tárgyaláson ismertetett korábbi nyomozati vallomása szerint 1999-2000-ben ismerte meg Kulcsár Attilát, akinek a megbízásából többször vitt nagymennyiségű készpénzt az ügy több, későbbi vádlottjának, így például Forró Tamás média-vállalkozónak, Rejtő E. Tibornak, a K&H bank volt elnök-vezérigazgatójának és Schönthal Henriknek. Ezért cserébe a taxis 300-400 ezer forintot kapott az exportbrókertől.

A hétfői tárgyaláson Schönthal Henrik arra hivatkozással, hogy új védője van, aki még nem tudott felkészülni az ügyből, egyelőre nem tett vallomást, de nem zárkózott el attól, hogy a későbbiekben nyilatkozzék a bíróság előtt.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!