Hírek

2006.06.05. 13:02

Újra támad a víz

A csapadékos időjárásnak köszönhetően újra árhullámok fenyegetik a Duna és Tisza menti településeket

BAMA

Ismét áradnak hazai folyóink a sorozatos esőzések miatt. Az elmúlt héten lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt újra lezárják a budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit híd között. A Dunán levonuló árhullám várhatóan gyors lefolyású lesz, és nem éri el a tavaszi rekormagasságú árhullám szintjét. A Sajón és a Hernádon azonban már most a legmagasabb szintű, harmadfokú védelmet kellett elrendelni..

A Tisza is megduzzadt, a felső szakaszon már a múlt héten el kellett rendelni az árvízvédelmi készültséget, ma pedig le kellett zárni a szegedi alsórakpartot. A levonuló árhullám miatt reggel már 570 cm volt a folyó vízállása. A szegedi szakaszon csak 6 és fél méteres szint után rendelik el a készültséget, a rakpartot azonban a balesetveszély miatt már most lezárták.

A Tisza Tiszabecstől Vásárosnaményig apad, lejjebb azonban árad. Az elmúlt hétvégén a tűzoltókat közel ezer esetben kérték segítségül főképpen vihar, illetve esőzés okozta károk elhárítására. A katasztrófavédelemhez beérkező hívások többsége Borsod megyéből érkezett. A hegyekből lezúduló víz következtében megáradtak a patakok, megteltek az árkok, és ez a huszonnégy településen mintegy háromszázhetven lakóházat veszélyeztetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!