Hírek

2006.07.05. 13:41

Elfogták az olasz kémfőnököt

F. K.

Letartóztatták az olasz katonai titkosszolgálat egyik igazgatóját, a férfit ugyanis a milánói ügyészség azzal vádolja, hogy segítette az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA) egy feltételezett terrorista elrablásában. Marco Mancini az első olasz, aki ellen hatósági eljárás indul Hasszan Musztafa Oszama Naszr, vagy ismertebb nevén Abu Omar elrablása miatt. Abu Omart, a milánói szunnita mecset imámját 2003. február 17-én rabolta el a CIA az olasz titkosszolgálat közreműködésével  terrorista kapcsolatai miatt. Az iszlám vallási elöljárót jelenleg Egyiptom területén tartják fogva az amerikaiak.

A hírt először bírósági források kezdték szivárogtatni, amit később Francesco Cossiga volt olasz elnök is megerősített. Cossiga, aki korábban a belügyminiszteri posztot töltötte be, közleményben jelentette be, hogy a titkosszolgálat több tagját is letartóztatták, nekik szintén közük lehetett az imám elrablásához. Egy televíziós hírcsatorna szerint Marco Mancini az olasz titkosszolgálat második legfontosabb embere, a televízió szerint összesen három embert vettek őrizetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!