Hírek

2006.07.27. 09:12

NagymenÕk a magyar tengeren

Két színhelyen, de egy idÕben rajtolt tegnap a magyarországi úszó Európa-bajnokság.

as

Tíz órakor a nyílt vízi úszók férfirészlege 10, a nÕi pedig 5 kilométeren kezdte meg a kontinentális szintÛ versengést Balatonalmádinál, miközben Budapesten, a margitszigeti vadonatúj Széchy Tamás Uszoda 50-es medencéjében a mÛúszók egyéni viadala rajtolt.

A szinkronúszás kiválóságainak Eb-versenye elÕtt Kárpáti Bernadett gyakorlatával próbálták ki a pontozóktól kezdve a technikai berendezésekig a mÛködÕképességet, és miután minden rendben találtatott, húsz ország szólistáit szólították a szabadon választott elÕadáshoz. A magyar színeket képviselÕ Acsay Csilla tizenharmadikként adhatta elÕ háromperces gyakorlatát.

Miközben a zenés kÛrök zajlottak, s egyre többen érkeztek a margitszigeti vízi központba, helyet foglalva a mobil lelátók széksoraiban, az élet más hang- jaira is fel lehetett figyelni: munkagépek, kéziszerszámok zaja, szorgosan ügyködÕ munkások siserahada jelezte, hogy az utolsó simítások az Eb elsÕ napjára maradtak. Akadt teendÕ a sajtótribünön is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!