Hírek

2006.07.17. 18:02

Schmitt: személyes okokból támadnak

Személyeskedésektől sem mentes nyilvános vitában csapott össze Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és a távozását sürgetők képviseletében fellépő Gyenesei István, a MOB tagja vasárnap este a köztévében.

Vég M.

„Schmitt Pál félrevezette a tagságot, mert miután megválasztották a Fidesz alelnökének, megígérte, hogy nem keveri össze a politikát sportvezetői feladataival, ennek ellenére a MOB melegítőjében fényképeztette le magát a 2004-es európai parlamenti választási kampányban” – mondta Gyenesei István. A Somogyért Egyesület színeiben – részben MSZP-támogatással – parlamenti képviselőnek is megválasztott politikus hozzátette, hogy azért nem korábban indult el ez a kezdeményezés, mert a nyári olimpia után a doppingügyeket kellett rendezni, majd a téli olimpiai felkészülést nem akarták megzavarni egy elnökváltási kísérlettel.

„Ha az alapszabályban rögzített szavazatszám összegyűlik, akkor intézkedem a rendkívüli közgyűlés összehívásáról” – mondta Schmitt Pál. A MOB elnöke nem érzi úgy, hogy szerepvállalásai keveredtek volna, ugyanakkor meggyőződése, hogy a lemondatására irányuló aláírásgyűjtés hátterében valakinek a személyes ambíciói lehetnek.
A 165 MOB tag közül eddig 102-en írták alá azt az indítványt, amely szerint a szervezet elnöke nem lehetne országos párt elnöke vagy alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!