Hírek

2006.07.23. 16:32

Újabb kérdések Tarlósnak

Miként oldaná meg a fővárosi hajléktalanok problémáját Tarlós István, a Fidesz és szövetségeseinek főpolgármester-jelöltje? - tette fel a kérdést az SZDSZ Új Generáció (ÚG) két alelnöke vasárnap, Budapesten. Tarlós szerint a liberálisok ezzel elismerték, hogy a kérdést Demszky Gábornak 16 év alatt sem sikerült megoldania.

BAMA

"Elutasítjuk azt a magatartást, amely alapján a nemrég még szolidaritás szlogenjével kampányoló párt jelöltje a rászorulókat nem segíteni, hanem eltüntetni kívánja" - fogalmazott Léderer András. A liberális ifjúsági szervezet alelnöke ezt azzal kapcsolatban jelentette ki, hogy szerinte Tarlós István választási programjának egyik fő eleme a kérdés megoldása.

"Ki minősülne, és milyen jellemzők alapján kitelepítendőnek? Hová, melyik kerületbe kerülnének ezek az emberek?" - tudakolták a szervezet képviselői, akiknek a Kürt utcai hajléktalanszálló előtt tartott tájékoztatóján egy környékbeli férfi is elmondta véleményét. Eszerint a többségnek "elege van abból, amit itt évek alatt a hajléktalanok művelnek". A lakó szégyenletesnek nevezte, hogy a liberális párt "ezt a kérdést használja fel a Fidesszel szemben".

"Miért nem Demszky Gábornak teszik fel ezeket a kérdéseket az ifjú liberálisok?" - reagált az MTI megkeresésére Tarlós István, aki szerint ezzel az ÚG elismerte: a problémát 16 év alatt sem sikerült megoldani. Az ellenzék főpolgármester-jelöltje úgy véli, hogy Budapest vezetése jelenleg "végtelenül farizeus megoldással" rendelkezik a hajléktalanok problémájára.

Az SZDSZ Új Generáció tagjai azt üzenik a fővárosiaknak, hogy minden maradjon így - értelmezte a két alelnök "figyelemfelkeltő, (_) hatalom akarási szándékkel előadott provokációját" Tarlós István. A politikus a "színvonal alatti üzenetről" elmondta: nincs arról szó, hogy valamelyik külvárosi kerületben keresne megoldást a hajléktalanok problémájára. Mindössze "lehetőséget kíván teremteni" arra, hogy a Budapest aluljáróit és köztereit ellepő több ezer hajléktalannak biztosítsák a szállás, az élelmezés és az egészségügyi ellátás valós feltételeit.

Demszky Gábor kihívója nehezményezte, hogy mindössze egy "láthatatlan, szűk grémiummal" kell vitáznia, ahelyett, hogy magával az SZDSZ-es főpolgármesterrel tudna érdemi eszmecserét folytatni a témában.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!