Hírek

2006.09.18. 10:59

Benik Balázs a ralibajnok, ifjabb Tóth János a második lett

Ifjabb Tóth János és Spitzmüller Csaba szombati kiesése után a kétszeres mecseki győztes Turi Tamás tűnt a legesélyesebbnek a végső sikerre a hétvégi 39. Allianz Hungária Rallye-n. Ám vasárnap az ő autója is fölmondta a szolgálatot, így Benik Balázs 2003 után ismét elhódította a bajnoki trófeát.

BAMA

Amint azt a szinte minden géposztályban nyílt verseny, az évzáró nagy tétje, no meg az esős időjárás ígérete előrevetítette, vasárnap délutánra valóban alaposan megfogyatkozott az eredetileg majd'' kétszáz autót számláló mezőny, ám a több tízezernyi néző így is remekül szórakozhatott a három nap alatt. Az első fájdalmas búcsú ifj. Tóth János nevéhez fűződött, hiszen a listavezető számára így már szombat reggel köddé foszlott 8. bajnoki címének álma. Majd a végső győzelemre még ugyancsak esélyes Spitzmüller, Kazár duó futott az árokba (a pilóta arca sérült meg, navigátora kisebb agyrázkódást kapott), így Benik Balázsnak csak végig kellett gurulnia a pályán (illetve, legalább a 4. helyet megszereznie, de ez nagy vetélytársai híján nála szinte egyre ment), hogy az ő vitrinjébe kerülhessen a legnagyobb serleg.

Ő pedig a vasárnapi öt (egyet a pécsi előfutó, Balatonyi Árpád kicsúszása miatt töröltek) szakaszon volt annyira rutinos, hogy ne hibázzon. A baranyai pilóták közül 22. helyével a siklósi Keller Péter, Spitzer Gábor páros végzett az abszolútban a legelőkelőbb helyen. Ám éves bajnoki trófea végül egyedül az Pécsett a 4. helyen végző pécsváradi Keszler Mátyás, Tóth Csaba, Audi S2 triónak jutott, a H9-es géposztályban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!