Hírek

2006.09.20. 17:20

Elrettentik a tüntetések a turistákat

A jelenlegi belpolitikai helyzet már most negatív hatással van a turizmusra. A nemzetközi sajtóhírek alapján úgy tűnhet, veszélyes ide utazni.

Tóth Marcella

A tüntetések miatt már jópár külföldi turista visszamondta magyarországi szállásfoglalását – tudtuk meg Kopócsy Andreától, a Magyar Szállodaszövetség elnökétől, aki egyben a belvárosi Opera Szálloda igazgatója is. Hangsúlyozta: a fővárosi körúti szállodák arról számoltak be, hogy sok vendég előbb elutazik a kedd éjszakai zavargások miatt. Ők ugyanis szinte testközelben élték át a csöppet sem békés eseményeket.
A szakember szerint a nemzetközi sajtóban megjelent hírek is eltántorítják a turistákat.

A külföldi médiumok ugyanis úgy tüntetik fel az eseményeket, mintha az egész főváros lángba borult volna. Az esetről ráadásul nemcsak a környező országokban, hanem Ausztráliában, Amerikában, sőt még Brazíliában is beszámoltak.

A zavargások hosszú távú hatása nagyrészt attól függ, hogy meddig tartanak még a tüntetések és a bizonytalanság.

Turisztikai szakemberek szerint a helyzet rendeződése után is nehéz lesz kiköszörülni a Magyarország hírnevén esett csorbát. A közbiztonság ugyanis fontos szempont az úticél kiválasztásánál. Most pedig éppen az terjed a világban, hogy Magyarország nem biztonságos hely.
Körkérdésünkből kiderült, szerencsére vannak turisták, akiket nem tántorítottak el hazánktól a tüntetések. Mindegyikük hallott a megmozdulásokról.

Egy floridai nyugdíjas házaspár arról panaszkodott, hogy az események miatt nem tudta meglátogatni az országházat.Pontosan ismerték a részleteket, tudták, hogy nyilvánosságra került egy olyan felvétel, amelyen a miniszterelnök beismeri, hogy hazudott. Az amerikai párnak erről rögtön Bush jutott az eszébe, aki szerintük szintén hazudott a választóinak.

Egy szingapúri harmincéves hajózással foglalkozó fiatalember úgy vélte, nincs miért aggódnia, teljesen biztonságban érzi magát. A New Yersey-ből érkező 46 éves üzletember gondolja, hogy veszélyes lenne a magyar főváros. Azt reméli, hogy az ügy demokratikus úton mielőbb megoldódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!