Hírek

2006.09.21. 23:39

Folyamatosan érkeznek a tüntetők a Parlament elé

Folyamatosan érkeznek a kormány elleni tüntetők a Parlament elé, csütörtök este kilenc óra körül mintegy 6-7 ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren, ahol nyugalomban zajlanak az események.

BAMA

Az elmúlt esti forgatókönyvhöz hasonlatosan este hét óra óta folyamatosan érkeznek a Kossuth térre azok az emberek, akik már ötödik napja tüntetnek Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya leváltása mellett. A protestálók teljesen megtöltötték a Parlament előtti Rákóczi-szobor melletti füves területet és félig tele van az Országház előtti parkolórész is. Az MTI tudósítói látták, hogy több száz fiatalból álló csoport érkezik metróval, akik valamennyien a Kossuth térre tartanak. Zsúfoltak a tömegközlekedési járművek is, több embernél nemzetiszínű és Árpád-sávos zászló is van.

A rendőrség - akárcsak szerdán - most is nagy erőkkel vonult fel a kordonnal körbekerített Parlament elé. Az Országház bejáratát ezúttal nem golyóálló mellényes rendfenntartók őrzik. A több száz rendőrt este kilenc órára csapatszállító teherautókkal és buszokkal hozták a helyszínre. A város különböző részein civil ruhás rendőrök és szolgálati gépkocsik járőröznek, a forgalmasabb útkereszteződéseknél parkoló rendőrautókból figyelik az eseményeket a rendőrök.

A demonstrálók folyamatosan szónoklatokat figyelhetnek, időnként dalbetétek tarkítják az estét. Nem sokkal ezelőtt idősebb Hegedűs Lóránd református lelkész intézett lelkesítő beszédet a sokasághoz, amelyben a "magyar haza melletti rendületlen kitartásra" szólított fel.

A tüntetők egyik hivatalos politikai ügyvivőjének megválasztott Molnár Tamás beszédében többek között azt mondta, hogy "kiszabadítják a politikai foglyokat", "a kormány illegitim". A szónok a rendőröket arra szólította fel, hogy tegyék le a fegyverüket és "álljanak át a forradalom oldalára." A tömeg egységes éljenzései és füttyszavai között a már ismert "Gyurcsány takarodj ... elkúrtad ... hazaáruló" rigmusokat skandálta. A megmozduláson kilenc óráig csak egy késes zsebtolvaj letartóztatása és egy asszony kisebb, orvosi beavatkozást igénylő rosszulléte jelentett rendkívüli eseményt.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!