Hírek

2006.09.01. 06:55

Memóriánkat tesztelik Vágóék

A jövő héten ismét országtesztes műsort sugároz az RTL Klub. Ezúttal a nézők és a sztárvendégek memóriáját vizsgáztatják. A stúdióban titkárnők, nyomozók és orvosok csapnak össze.

BAMA

Szeptember kilencedikén az RTL Klub újra teszteli az országot. A Memória című játékban arra lesznek kíváncsiak, ki mire emlékszik, vagy mit felejd el könnyedén. A sok-sok filmbejátszás, a fotók, az ábrák és a különböző hanghatások mind arról szólnak majd, hogy a néző emlékezete különböző szegleteit vizsgáztassa. S műsor végére állítólag még az is kiderült, mi a különbség az auditoros vagy a szemantikus memória között.

A válaszokat az internetről vagy újságokban megjelenő lapokra írhatják a nézők, hogy vezzel könnyebb legyen számukra a későbbi értékelés. Az adás élő és interaktív, a játékosok smes-ben is beküldhetik a válaszokat - ne feledjük, kereskedelmi csatornáról van szó, fontos a bevétel is a szórakoztatás mellett -, az eredményről minden forduló után szöveges értékelés érkezik vissza.

A stúdióban egymással küzdő csapatok lesznek, egyenként huszonöt főből állnak, és általában a magyar társadalom öt jellemző karakterét és egy-egy szakmát képviselnek: ezúttal nyomozók, titkárnők, orvosok, brókerek, diákok versenegenek majd. A csapatokon kívül hat közismert sztár is teszteli majd a memóriáját: Hajas László sztárfodrász, Csonka András színész, műsorvezető, Kapócs Zsóka modell, színésznő, Hernádi Judit színésznő és az úszó Kovács Ágnes vállalkozik a műsorban a kihívásra.

Az országos vetélkedőt ezúttal is két műsorvezető irányítja: Vágó István mellett korábban Marsi Anikót láttuk, de mivel ő a közelmúltban szült, a helyét ezúttal a Való Világ egykori kikiáltója, Lilu veszi át. A kvízprofesszor a feladatokat mondja el a, míg Lilu a stúdióvendégeket és a csapatokat lelkesíti majd.

A műsor indulása óta összesen öt, egész estét betöltő játékban vehettek részt a nézők. Elsőként az IQ teszt mérte az intelligenciájukat, később a Nagy Kresz vizsga próbálta azt kideríteni, hogy a magyarok mennyire vannak tisztában a közlekedés szabályaival. A Nagy Tudáspróba a műveltséget mérte, a Nagy Évismétlés 2004 pedig arra keresett választ, hogy emlékeznek-e a nézők és a stúdióvendégek 2004 legfontosabb eseményeire.

A jövő héten ismét memóriapróba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!