Hírek

2006.09.22. 09:32

Több szónok a Fideszt bírálta, volt akit kifütyültek

A Parlament előtt demonstráló, létszámában folyamatosan apadó tömeg előtt a szónokok közül többen is bírálták a Fideszt péntek hajnalban. Az egyik Orbán Viktort bíráló felszólalót kifütyülték.

BAMA

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) elnöke a kormányellenes tüntetésen azért bírálta a Fideszt, mivel nem élt a történelmi lehetőséggel, s lemondta a szeptember 23-ra tervezett nagygyűlését. Az MVSZ elnöke elképesztőnek nevezte, hogy Sólyom László köztársasági elnök a miniszterelnökkel és Szili Katalin házelnökkel közösen levelet írt Orbán Viktornak (kérve a Fidesz elnökét a tervezett nagygyűlés lefújására) azután, hogy előzőleg elítélte Gyurcsány Ferencet a május 26-i balatonőszödi frakcióülésen elhangzott beszédéért.

"Ez forradalom, amit Gyurcsány Ferenc, a kormány és a kormány mögött álló erők idéztek elő" - jelentette ki Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, aki beszédében, utalva az elmúlt napokban Budapesten elkövetett randalírozásokra, azt mondta, a népharag nyilvánult meg ezen a héten.

A tömeg kifütyülte azt a szónokot, aki ugyancsak bírálta a Fideszt, külön megemlítve Orbán Viktort és Áder Jánost, amiatt, hogy párt lemondta a szombatra, a Hősök terére tervezett nagygyűlést. A szónok azt mondta: a Hajrá Magyarország csak buzdítás a pálya széléről "mi azonban azt mondjuk itt a pályán, a Kossuth téren: utánam Magyarország!"
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!