Hírek

2006.11.03. 08:05

Elindultak a kötelező biztosítási kalkulátorok

Már szinte az összes kötelező biztosítást közvetítő cég internetes oldalán működnek a díjkalkulátorok

T. M.

Már szinte az összes kötelező biztosítást közvetítő cég internetes oldalán működnek a díjkalkulátorok. Ezek segítségével az autótulajdonosok könnyedén összehasonlíthatják, hogy melyik biztosító kínálja számukra a legkedvezőbb díjat a következő évre.

A kampány első napján, november elsején ezernél több kötés született a Biztosítás.hu internetes portálon. Ez közel negyven százalékkal haladja meg az előző évit. Az első kötéseket elemezve már látható, a díjversenyben milyen eredménnyel végezhetnek idén a biztosítók. Nem meglepő a KÖBE eddigi első helye, hiszen díjait non-profit jelleggel kínálja, viszont az Uniqa második helye viszont várakozásokon felüli. A harmadik helyen a Signal áll.

A Netrisk.hu biztosítási céget nem lehetett tegnap elérni, mivel az internetes kalózokkal hadakozott. Reggel nyolc órától kezdődően óránként negyven-nyolcvanezer gépről érkezett támadás a honlap ellen – közölte Haraszti Zsolt, az internetes biztosítási társaság ügyvezetője.

Érdemes az autósoknak a legkedvezőbb ajánlatokat kiválasztaniuk, hiszen éves szinten akár húszezer forintot is megtakaríthatnak. Mivel a szakértők többsége szerint a gazdasági helyzet miatt az ügyfelek árérzékenysége is növekedett, így a biztosítást váltók létszáma a tavalyi 360 ezerről akár félmillióra is bővülhet.

A biztosítók hétfőn tették közzé a 2007-re érvényes kötelező díjaikat. A társaságok többsége az inflációnál nagyobb mértékben emelte az alaptarifákat. Az autósoknak egy hónapjuk van arra, hogy megismerjék az új tarifákat. Aki úgy dönt, hogy biztosítót vált, annak november elseje és harmincadika között írásban kell felmondania szerződését a mostani biztosítójánál. Az új kötelezőt pedig december 31-ig kell megkötni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!