Hírek

2006.11.17. 11:53

Ítélet a kegyetlenkedő amerikai katonák ügyében

Kilencvenévi börtönre ítélték annak az öt katonának az egyikét, akik megerőszakoltak egy kislányt, majd legyilkolták őt és egész családját

BAMA

Kilencvenévi börtönre ítélték annak az öt katonának az egyikét, aki társaival együtt az idén márciusban Irakban megerőszakolt egy tizennégy éves kislányt, majd őt és az egész családját meggyilkolta.

Az ítéletet egy Kentucky államban lévő hadbíróság hozta meg, de egyelőre még nem végleges. A büntetést arra a 23 éves James Barkerre szabták ki, aki – azért, hogy elkerülje a halálbüntetést – nemcsak hogy beismerte a tettét, hanem vádalkut kötött és együttműködött a hatóságokkal, ami azt jelenti, hogy teljes feltáró vallomást tett és vallott a társaira is.

A rémtettet Mahmúdijában követték el, és ez, valamint a hadiszai vérengzés olyan felháborodást keltett szerte Irakban, hogy felülvizsgálták a külföldi katonák Irakban élvezett mentességét. A többi négy katona pere változatlanul folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!