Hírek

2006.11.29. 17:55

Kiállítás a zavargásokban összetört rendőri felszerelésekből

A tévészékház ostromakor összetört rendőrségi felszereléseket állítanak ki a Rendőrségtörténeti Múzeumban.

BAMA

A kiállítást szervező Független Rendőr Szakszervezet főtitkára, Pongó Géza elmondta: a Pajzs mögött 2006. szeptember 18. – október 23. című kiállítással az a céljuk, hogy megmutassák, hogyan élték át az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök az őszi tüntetéseket. A kiállításon fotókat mutatnak be az utcai harcokról, ezek egy részét saját fotósuk készítette, egy részét pedig újságoktól kapták a szervezők.

Azokból a rendőrségi védőfelszerelésekből is válogattak a kiállítás rendezői, amelyek a harcok során sérültek meg, így bemutatnak például behorpadt védősisakokat, összetört pajzsokat is. A megnyitó napján két, az MTV-székháznál kiégett rendőrautó roncsát is kiállítják a Mosonyi utcai múzeumnál. Az MTV-ostrom idején, szeptember 18-án 216 rendőr szenvedett különböző fokú fizikai sérülést. A hétfői megnyitón több mint húsz, az ostrom idején megsérült rendőrnek adnak át segélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!