Hírek

2006.11.25. 14:19

Megkezdődött a Fidesz rendkívüli kongresszusa

Puskás Ferencre emlékezve kezdődött meg a Fidesz XXI., rendkívüli kongresszusa szombaton, Győrött. A résztvevők a kongresszus elején egy perces néma felállással adóztak a nemrégiben elhunyt világhírű labdarúgó emlékének, köszöntötték a megjelent Buzánszky Jenőt, az egykori Aranycsapat tagját, előtte pedig a meghívottaknak levetítették a híres angol-magyar mérkőzés góljait is.

BAMA

"Demokrácia megalkuvás nélkül" - ez Fidesz új mottója és a győri egyetemi csarnokban rendezett tanácskozás jelszava is. A tanácskozást a város ősszel megválasztott fideszes polgármesterének, Borkai Zsoltnak a köszöntő beszéde nyitotta meg. A küldöttek számára levetítették a volt olimpikon polgármester egykori, olimpiai aranyat érő tornagyakorlatát is.

Borkai Zsolt szerint, ha a párt képes élni azzal a lehetőséggel, amit az önkormányzati választások elért győzelem adott a kezébe, megnyerheti a parlamenti választásokat is. "Ha a jelenlegi nehéz költségvetési helyzet ellenére eredményesek leszünk és bebizonyítjuk a választóknak, hogy megérdemeltük a bizalmunkat, akkor az országos politikában is hitelesebbek leszünk" - fogalmazott a polgármester.

Nagy Gábor Tamás, a mandátumigazoló bizottság elnöke bejelentette: összesen 1816 küldött van, ebből 908 szükséges határozatképességhez, ugyanakkor a kongresszusra kezdésig több mint ezren regisztráltak. A küldöttek Szijjártó Pétert, Mártai Mártát és Kósa Lajost választották levezető elnöknek. A kongresszuson személyi kérdésekről nem döntenek.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!