Hírek

2006.11.29. 18:42

Több ezren a kirúgott romániai magyar tanárok mellett

Több ezer támogató aláírás gyűlt össze egyetlen nap alatt azon az internetes honlapon, amely tiltakozó akciót kezdeményezett a Bolyai Kezdeményező Bizottság két alelnöke, Hantz Péter és Kovács Lehel elbocsátása ellen, az akcióhoz a http://tablaugy.transindex.ro címen lehet csatlakozni.

T. B. L., Kolozsvár

A két magyar oktatót azt követően rúgták ki a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemről, hogy Hantz Péter – érvényt szerezve a szenátus korábbi határozatának – magyar nyelvű feliratokat helyezett el az egyetem épületében. Az elbocsátás ellen számos közéleti személyiség is felemelte szavát, az egyetem magyar oktatói tömeges lemondást fontolgatnak. Szent-Iványi István, az SZDSZ EP-képviselője elmondta: az újonnan kinevezett soknyelvűségi biztosnál kezdeményezi az eset kivizsgálását. Hasonló tartalmú tiltakozó közleményt adott ki korábban a Fideszt, a KDNP-t és az MDF-et magában foglaló néppárti EP-delegáció és az MSZP EP-delegációjának vezetője, Tabajdi Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!