Hírek

2006.12.13. 18:02

Visszatért a Hasfelmetsző Angliába

Prostituáltakat öldös és csonkít meg brutálisan az elmebeteg sorozatgyilkos

fk

Alig több mint egy hét leforgása alatt ötször sújtott le az angliai Ipswich városában a brit sajtóban csak „ipswich-i hasfelmetszőként” elhíresült sorozatgyilkos. A magát a Londonban 1888-ban gyilkoló Hasfelmetsző Jack utódjaként elképzelő bűnöző kimondottan a város prostituáltjait támadja meg. Csak 24-26 éves lányokat, akikkel különös kegyetlenséggel bánik el.

A Scotland Yard rendkívüli erőket vetett be, de eddig csak az áldozatok tetemei kerültek elő. A sorozatgyilkos az elmúlt tíz napban öt prostituáltal végzett, de a rendőrség szerint nem lehet kizárni, hogy még több áldozata is van.

Ipswich városának lakói tíz napja rettegésben élnek, mivel szerintük az „igazi” Hasfelmetsző támadt fel halottaiból. A város vörös lámpás negyedében azonban a hatóságok figyelmeztetése ellenére sem ürülnek ki az utcák sötétedés után. „Félünk otthon maradni” – mondta a BBC brit közszolgálati adónak egy örömlány.

Mind kevesebben vállalják azonban a nyilvánosságot, mivel az utolsó áldozat, a 25 éves Paula Clennel azután tűnt el, hogy nyilatkozott a brit sajtónak. Tetemét még nem találták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!