Hírek

2007.01.19. 16:04

A Ferihegyi repülőtéren fogták el a körözött férfit

BAMA

A Ferihegyi repülőtéren pénteken elfogták a Németországból származó, illegálisan  Magyarországra szállított bálázott háztartási hulladék miatt  körözött férfit. Pető Ferenc kiskőrösi lakost azonnal őrizetbe vették, és átadták a rendőrség  munkatársainak. Az elsődleges információk szerint thaiföldi nyaralásáról érkezett haza.

A férfi annak a Csengőd melletti szeméttárolónak a tulajdonosa, ahol korábban Németországból  illegális ideszállított bálázott háztartási hulladékot megtalálták. Az elfogatóparancs kiadását az indokolta,  hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható az illegálisan behozott szemét tárolásával. A nyomozás megállapította azt is, hogy Pető Ferenc Csengődről több helyre, többek között a Pest megyei Délegyházára is szállított a szemétből, de a Soroksáron megtalált bálázott szemét elhelyezésével is őt gyanúsítják.

A december eleje óta tartó nyomozás során már több mint négyezer, Németországból szabálytalanul behozott szemétbálára bukkantak. A négy megyére kiterjedő nyomozás során - melyet a Bács-Kiskun Megyei  Rendőr-főkapitányság irányít -, eddig tizenhat helyen fedezték fel német importhulladék szállítmányait.Több mint tíz gyanúsítottat  hallgattak ki, négyen előzetes letartóztatásban vannak.

A rendőrség már több gazdasági társaság ellen folytat nyomozást, közülük az egyik legnagyobb szemét-importot a kunbajai székhelyű Szinkron 99 Kft. szervezte. Ennek a cégbejegyzés szerint az a Halász Istvánné az ügyvezetője, aki Kunbaja polgármesterének a  felesége. A gazdasági társaság ügyvezetőjét és férjét még karácsony előtt előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!