Hírek

2007.01.17. 05:56

Farkasokkal táncoló

Árpa Attila, a korábbi évek tlévés fenegyereke és botránykönyvek szerzője újabb valóságshow-n töri a fejét és rajzfilmet készít.

Csontos Tibor

Árpa Attila Németországban született, Amerikában tanult. Az RTL Klub indulásakor jött haza, nevéhez fűződik többek között a Való Világ-sorozat, a Heti Hetes,a Mónika-show indítása, Erdélyi Mónikát is ő találta ki. Kreatív producerként botránykönyveket írt a televíziózás kulisszatitkairól, a sztárokról. Első játékfilmjét Argó címmel vetítették, utolsó tévés munkája a Topmodellek című sorozat. Az amerikai futball magyarországi népszerűsítésének első számú figurája.

- Sehol egy jóízű botrány, címlapos balhé a fenegyerek Árpa Attila körül. Mondja, hogy bírja enélkül?

- Pompásan érzem magam ebben a helyzetben.

- Lehet, hogy mostanában semminek nem szeretne hírverést csapni?

- Jól látja. Csak akkor szeretek szerepelni, ha valamit el akarok adni: tévéműsort, könyvet vagy az amerikai futballt játszó Budapesti Farkasok nevű csapatunkat. legutóbbi produkcióm, a Viasaton futott Topmodellek nem az a műsor volt, melyet bulvárbotrányokkal kellett feldobni. Nem rossz, hogy most van egy kis szünet.

- Vallja be: iskolát teremtett azzal, miként kell eladni valamit.

- Mindez attól függött, mihez kellett a hírverés. Előfordult, hogy én találtam ki valamit, máskor rólam közöltek valótlanságot. Reklámügynökségem annak az utazási irodának talált ki kampányt, amely a Playmate győztest meglepte egy Zöld-foki utazással. Az egyik bulvárlap ezt úgy adta össze, hogy én ezzel a lánnyal megyek nyaralni, miközben ebből egy szó sem igaz.

- És amikor ön lódított az újságíróknak?

- Felröppent a hír, hogy terhes a feleségem. Minden lapnak mást nyilatkoztam. Az egyiknek azt mondtam, négyes ikreket várok, a másik bulvárnak azt, hogy előző gyerekeimet egy szomszédos országban adtam el, mert pénzszűkében voltam. Mindezt le is írták.

- Mit gondol, a legendás televíziós kreatív producer Árpa Attilának vannak klónjai?

- Akik ma címlapokon szerepelnek, velem ellentétben semmit nem tettek le az asztalra, csupán exhibicionizmusuk miatt lehetnek ott. Nincs mögöttük teljesítmény, tévéműsor, játékfilm, hatvanezres példányszámban eladott könyv. Amit én találtam kí - kreatív producer -, az már nagyon elterjedt. Szinte nincs rádió, televízió, ahol ne lennének kreatív producerek, kreatív igazgatók.

- Mostanában miben utazik?

- Saját reklámügynökségem van, ez jelenti mostani bevételeim jelentős részét és kreatív tanácsadó vagyok egy tévés műsorokat gyártó produkciós cégnél.

- És ha úgy kérdezem, mit tervez magának a jövőben?

- Valóságshow-t indítunk a Viasaton, dolgozom két filmen is. A rajzfilmemet jövőre mutatjuk be, a játékfilmet az idén szeretném leforgatni. A Budapesti Farkasokkal már három bajnokságban veszünk részt, ezért ebben az évben több mérkőzésünk lesz, de ami mostanában a legtöbb  időmet elveszi az a magánélet.

- Erről nem kérdezem, úgyis benne lesz a bulvárkapokban.

- Sajnos így van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!