Hírek

2007.01.29. 18:45

Komoly vizsgálat feljelentés nélkül

Bár Schmidt Mária hétfőn még nem tett feljelentést, a rendőrség és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium is komoly vizsgálatot helyezett kilátásba.

Vég M.

Ki akarják deríteni, hogyan került fel a Terror Háza múzeum főigazgatójának január 15. és 25. közötti állítólagos híváslistája a kurucinfo internetes portálra. „A rendőrséget arra utasítjuk, hogy ezt az ügyet nagy hatékonysággal derítse fel” – mondta hétfőn Kondorosi Ferenc. Az igazságügyi államtitkár szerint erre annak ellenére van lehetőség, hogy a kurucinfo külföldi szerverről működik, hiszen a tartalmát Magyarországon tették fel.

„Bene László országos főkapitány hétfőn utasítást adott az eset összes körülményének megvizsgálására” – szögezte le Garamvölgyi László. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette, hogy csak az ügyészséggel folytatott konzultáció után alakítják ki jogi álláspontjukat. Ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy az ügy „magánindítványos”, vagyis a sértett feljelentése nélkül a rendőrség nem tehet semmit.  Ráadásul Garamvölgyi szerint mivel a szerver külföldi, nem a magyar rendőrségé a joghatóság. Mindenesetre a szélsőjobboldali kurucinfo weblapja hétfőn már nem volt elérhető.

Ezek is érdekelhetik