Hírek

2007.02.02. 06:09

Hollywood új üstököse

Napjaink egyik legtehetségesebb komikusa. Owen Wilson rövid idő alatt emelkedett a legnépszerűbb sztárok közé.

Tvr-hét

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Színészfamília tagja, bátyja a Kőkemény családban poénkodott, Owen pedig sírva nevetett a testvéri mókán – fotó: INTERCOM
[/caption]– Az Én, a nő és plusz egy fő című filmben léha, de nagyszívű barátot alakít. Hasonlít erre a figurára a való életben?

– Örülnék, ha jobban hasonlíthatnék. Dupree szabad lélek, könnyedén fogja fel az életet. Boldog, kiegyensúlyozott és nyugodt természet. Nem panaszkodom a sorsomra, de szívesen bújnék néha az ő bőrébe.

– Sokat improvizált a filmben?

– Állandóan. Már a forgatókönyv olvasása közben támadt egy-két ötletem. Aztán találkoztam a rendezővel, és megosztottam vele az elképzeléseimet. A forgatáson is eszembe jutott néhány vicces betét, amivel fel lehet dobni a jeleneteket. Szerencsére jól fogadta a stáb a felvetéseimet. A gördeszkás rész például egy az egyben az én agyszüleményen.

– Hogyan viseli a népszerűséget?

– Alapvetően nincs rossz tapasztalatom, így nem zavar, ha valaki felismer. Azon persze meglepődtem, amikor az utcán meghallottam egy mobilt, amelynek az én hangom volt a csengőszólama.

– Lányé volt a telefon?

– Nem is akármilyené!

– Hogyan viseli a szerelmi csalódást?

– Párszor összetörték már a szívemet, van rutinom a szív dolgainak kezelésében. Fájdalmas érzés fölállni a padlóról, de a magam példájából állíthatom, hogy nem lehetetlen. A szakítás is adhat erőt. Az ember megerősödve kerülhet ki belőle, ha nem veszíti szem elől a céljait.

– Tervezi, hogy családot alapít?

– A közeljövőben biztosan nem. Most nagy pörgésben élek. Még néhány évig jól kitombolom magamat, és utána jöhetnek a kölykök. Fészekalja gyerekhadat tervezek, már csak egy ideális anya kell hozzá.

– Ki a példaképe?

– Egyértelműen az apám. Állandóan dolgozott, de mégis teljes életet él. Egy dallasi köztévében húzta az igát, és közben vitte a saját üzleteit. Mégis mindig szakított időt a családjára, kiváltképp ránk, gyerekekre. Testvéreimmel együtt imádtam őt. Ráadásul a humorérzékemet is tőle örököltem.

– Ki a legviccesebb a családban?

– Természetesen én vagyok! Valójában mindannyiunknak fejlett a humorérzéke, de Luke bátyámon egyikünk sem tesz túl. Sírva röhögtem a Kőkemény családban nyújtott alakításán. Nagyon megy neki a nevettetés.

– Miben láthatjuk a jövőben?

– Az Éjszaka a múzeumban komédiában eszement cowboyt játszom. Óriási film, tele sok számítógépes trükkel. Még három másik mozin dolgozom. A jövő év végéig be vagyok táblázva. Nem lesz belőlem hiány, esküszöm.
(Bővebben a Tvr-hét magazinban)

Névjegy

1968. november 18-án született Dallasban

1996-ban forgatókönyvíróként is részt vállalt a Petárda című filmben. Majd 1998-ban ő írta az Okostojás.

Fontosabb filmjei: Armageddon, Tenenbaum, a háziátok, Zoolander, a trendkívüli, Én, a kém, Starsky és Hutch, Éjszaka a múzeumban

1996-ban forgatókönyvíróként is részt vállalt a Petárda című filmben. Majd 1998-ban ő írta az Okostojás.

Fontosabb filmjei: Armageddon, Tenenbaum, a háziátok, Zoolander, a trendkívüli, Én, a kém, Starsky és Hutch, Éjszaka a múzeumban Színészfamília tagja, bátyja a Kőkemény családban poénkodott, Owen pedig sírva nevetett a testvéri mókán – fotó: INTERCOM -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!